Is een AED verplicht binnen je bedrijf?

Is een AED verplicht binnen je bedrijf?

Je hoopt het nooit te gebruiken. Maar wat als iemand een acute hartstilstand krijgt binnen je organisatie? Natuurlijk wil je zo snel mogelijk hulp bieden. Nog lang niet binnen elk bedrijf is er een AED aanwezig. Maar is het wel verplicht om een AED te hebben binnen je bedrijfspand? FitMasterFreddy legt het uit.

AED verplicht?

Puur en alleen naar de wet kijkend, ben jij als ondernemer in de meeste gevallen niet verplicht om een AED binnen je bedrijf te hebben. Natuurlijk is het wel verstandig. Al helemaal als er een verhoogd veiligheidsrisico heerst binnen jouw muren, zoals bijvoorbeeld in een sportschool. De cijfers liegen er niet om: elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dat is heel wat. Stel je voor dat een van jouw werknemers of bezoekers een hartstilstand krijgt. Ben je dan uitgerust om te helpen?

AED huren

AED huren

Een AED is een duur apparaat in aanschaf. Dit maakt de drempel voor sommige (beginnende) bedrijven/organisaties misschien net wat hoger. FitMasterFreddy vindt dat de aanschaf van een AED voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom kun je je AED bij ons huren voor €1,- per dag. Dat kan er vast wel vanaf, toch? Zo kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we zoveel mogelijk veilige plekken creëren in Nederland, waardoor we snel kunnen helpen bij een hartstilstand. Hier vind je meer informatie.

aed huren